Je bent hier:

Wilt u uw tanden laten bleken?

Vindt u uw tanden niet wit genoeg en wilt u daar verandering in brengen, dan bieden wij u de mogelijkheid uw tanden te bleken. Wij werken met het Philips ZOOM Professional Whitening System.

De Zoom-bleekmethode is geschikt om verkleuringen te verminderen die ontstaan zijn door leeftijd, verkleurende middelen (roken, koffie, thee, cola, rode wijn en dergelijke), bepaalde antibiotica en overdadige fluoride tijdens de tandvorming. Met deze methode maken wij uw tanden in twee uur aanzienlijk witter.

De behandeling is eenvoudig. Uw lippen en tandvlees worden afgedekt en beschermd, zodat alleen uw tanden nog zichtbaar zijn. Vervolgens wordt de bleekgel op uw tanden aangebracht, die door middel van een UV-lamp wordt geactiveerd. In vier sessies van een kwartier wordt de gel ververst en wordt de procedure herhaald. Het resultaat wordt zo langzaam zichtbaar. Na de behandeling worden er strikte eet- en drinkregels mee voor de eerste 24 tot 36 uur na de behandeling.

Resultaat met bleken

Het begin- en eindresultaat wordt vastgelegd op foto, zodat het verschil goed zichtbaar is. Het eindresultaat verschilt van patiënt tot patiënt, omdat dit onder meer afhankelijk is van de oppervlaktestructuur van de tanden. Houd er rekening mee dat al bestaande vullingen, kronen en bruggen niet mee bleken. Voor een optimaal resultaat, kunnen we deze restauraties op een later tijdstip vervangen. Hoe lang het resultaat van het bleken zichtbaar blijft is afhankelijk van uw eigen gebitsverzorging en het gebruik van kleurstoffen uit voedings- en genotsmiddelen.

Uiteindelijk zullen uw tanden in de loop der jaren geleidelijk aan donkerder van kleur worden. Wij bieden dan ook als service een thuisbleekset aan, die u bij de behandeling meekrijgt. Ook wanneer u het resultaat nog niet voldoende vindt, kunt u thuis een na-bleek behandeling doen.

Het kan voorkomen dat wij u adviseren uw tanden te bleken voorafgaand aan een uitgebreide gebitsrenovatie of na een orthodontische behandeling om zo een nog mooier eindresultaat te verkrijgen. Hoewel de bleekbehandeling voor vrijwel iedereen geschikt is, zal uw tandarts altijd eerst een screening uit moeten voeren.

Het is op dit moment niet mogelijk om je als patiënt aan te melden bij Tandheelkundig Centrum Arnhem Noord. Je kan voor deze behandeling terecht bij onze andere praktijk in Arnhem: Tandpark.

blekenbleken