Je bent hier:

Caviteiten

In vrijwel al ons eten en drinken zitten suikers en zetmeel. Deze worden kunstmatig aan voedingsproducten toegevoegd, maar veel producten bevatten van nature suikers en zetmeel. De bacteriën waaruit tandplak bestaat zetten suikers en zetmeel om in zuren. Deze zuren veroorzaken gaatjes in het gebit. Als u dus veel of vaak producten gebruikt waarin suikers en zetmeel zitten, loopt u een grotere kans op het krijgen van gaatjes.

Het is daarom belangrijk verantwoord om te gaan met suiker voor het behoud van een gezond gebit. Wij kunnen u met behulp van een voedingsanalyse helpen om uw eigen situatie in kaart te brengen om zo de gevaren of problemen met uw gebit en dat van uw kind te reduceren. Zo kunt u bijvoorbeeld de kans op gaatjes verkleinen wanneer u drie hoofdmaaltijden per dag en maximaal drie keer iets tussendoor eet of drinkt. Door caviteiten krijgt het gebit voldoende kans om zich te herstellen.

Patiënt worden

Meld u direct aan bij Tandheelkundig Centrum Arnhem Noord. Met alle specialismen onder één dak, hebben we de expertise in huis voor iedereen. Van jong tot oud. Van gewone halfjaarlijkse controles tot specialistische mondzorg, zoals orthodontie, parodontologie, implantologie en endodontologie.