Je bent hier:

Chirurgie

Soms is het noodzakelijk een kleine chirurgische ingreep te verrichten. Bijvoorbeeld om verstandskiezen, wortelrest(en) of een afgebroken kies te verwijderen, een ontsteking te elimineren of om zeker te weten of een tand of kies al dan niet geschikt is voor het vervaardigen van een duurzame restauratie. Ook kan een chirurgische ingreep noodzakelijk zijn als onderdeel van een esthetische behandeling.

I am text block. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Voorbeelden van kleine chirurgische ingrepen zijn:

  • Flapoperaties in verband met tandvleesproblematiek. Het tandvlees wordt hierbij opzij geklapt om de tanden en kiezen goed, onder direct zicht, te kunnen reinigen.
  • Tandvleescorrecties bij kroonverlening, gingivectomie of recessie bedekking. Met behulp van verschillende microchirurgische technieken wordt de vorm van het tandvlees aangepast om een zo optimaal mogelijk esthetisch resultaat te verkrijgen.
  • Wortelpuntbehandelingen. Door het tandvlees opzij te schuiven is het mogelijk een ontsteking aan de punt van de wortel direct te benaderen, reinigen en aan de wortelpunt af te sluiten. Lees meer wortelpuntbehandelingen
  • Aanbrengen botankers voor orthodontie. Met behulp van hypermoderne mini-implantaten worden verplaatsingen van tanden en kiezen die in het verleden onmogelijk waren mogelijk gemaakt.
  • Implantaten plaatsen: zie implantaten
  • Exploratieflap. Het tandvlees wordt hier opzij geschoven om op die manier direct te kunnen zien waarom bijvoorbeeld een bepaalde ontsteking in stand blijft of om onduidelijkheden op röntgenfoto’s bij ingrijpende behandelplannen te checken.

Onze tandartsen en assistentes hebben voor deze operaties extra opleidingen genoten en zijn voor al deze behandelingen gekwalificeerd. Alle chirurgische behandelingen worden onder verhoogde steriele omstandigheden en goede locale anesthesie uitgevoerd.

Indien er een chirurgische behandeling bij u plaats moet vinden is het van belang dat wij op de hoogte zijn van uw gezondheidssituatie en eventueel medicijngebruik. Dit in verband met eventuele interacties van onze verdovingsmiddelen op uw medicijnen of onderliggende aandoeningen. Sommige medicijnen kunnen bijvoorbeeld zorgen voor een verhoogd risico op nabloeding en een verlengde stollingstijd.

Soms is het noodzakelijk extra nazorg te verlenen bij een chirurgische behandeling. U krijgt bijvoorbeeld een cold-pack mee naar huis om het operatiegebied te koelen om zo zwelling tegen te gaan, of er wordt een vervolgafspraak gemaakt om hechtingen te verwijderen, noodvoorzieningen te maken of protheses aan te passen.

Patiënt worden

Meld u direct aan bij Tandheelkundig Centrum Arnhem Noord. Met alle specialismen onder één dak, hebben we de expertise in huis voor iedereen. Van jong tot oud. Van gewone halfjaarlijkse controles tot specialistische mondzorg, zoals orthodontie, parodontologie, implantologie en endodontologie.