Je bent hier:

Cosmetische tandheelkunde

Bij cosmetische tandheelkunde draait het om het cosmetisch / esthetisch verfraaien van uw gebit (uw glimlach). De moderne tandheelkunde biedt een scala aan mogelijkheden om uw gebit een betere en mooiere uitstraling te geven.

Cosmetische Tandheelkunde

Alvorens gestart wordt met een cosmetische behandeling wordt er een compleet behandelplan met offerte opgesteld en uitvoerig met u besproken. Voor het maken van dit plan verzamelen we een aantal gegevens zoals röntgenfoto’s, mondfoto’s en gebitsmodellen. In de meeste gevallen worden er meerdere behandelopties in het plan opgenomen en geoffreerd. Zo weet u precies welke mogelijkheden en kosten zijn en welk eindresultaat u kunt verwachten. Op basis van het plan kunt u zelf beslissen of u tot behandeling wilt overgaan en welke behandeling uw voorkeur geniet.

In de meeste gevallen heeft een tandheelkundig cosmetische wens betrekking op het vervangen van oude, minder fraaie en opvallende vullingen, ontevredenheid over kleur, vorm of stand van de tanden of teruggetrokken tandvlees.

Alle middelen, kennis en technieken om bovengenoemde problemen te verhelpen staan in onze praktijk tot uw beschikking.

Hieronder treft u een aantal voorbeelden aan van mogelijke cosmetische behandelingen binnen onze praktijk:

  • Porseleinen facings.
    Na het licht beslijpen van uw tand(en) wordt er een dun schildje porselein op uw tand(en) aangebracht in de gewenste vorm en kleur. De hechtmethodes hiervan zij zo goed dat het te vergelijken is met een nieuwe laag glazuur op uw tanden. Esthetisch niet van echt te onderscheiden.
  • Composiet veneers.
    Vergelijkbaar met porseleinen facings met het verschil dat er in plaats van porselein composiet als vulmateriaal gebruikt wordt. Dit is wat minder kleurvast, maar is wel eenvoudig te repareren, aan te passen of vervangen. De kosten zijn beduidend vriendelijker dan porselein.
  • De volgende behandelingen kunnen mogelijk ook vallen onder cosmetische tandheelkunde: Orthodontie – Kronen – Bruggen – Implantaten – Bleken

De meeste cosmetische behandelingen worden door ons gedocumenteerd door het maken van digitale foto’s voor en na de behandeling.