Je bent hier:

Kindertandarts

In onze praktijk zien wij graag kinderen op jonge leeftijd. Want ook dan kunnen er zich al problemen voordoen. Ook al bij melktanden en melkkiezen is het belangrijk om problemen te verhelpen. Daarom zien onze kindertandartsen het liefst peuters al vanaf 2 jaar om de ontwikkeling van het melkgebit al vroeg in de gaten te houden. Daarbij gaat de kindertandarts spelenderwijs te werk. Kinderen mogen de eerste paar keren bij papa en mama op schoot.

Het eerste bezoek:

De eerste bezoekjes zijn vooral gericht op gewenning, voorlichting van ouders en preventieve maatregelen. Denk hierbij aan tips over poetsen, voedingsadvies, fluoridering, sealen van kiezen, uitleg over mondgewoontes zoals speen, vinger- en duimzuigen, open mond gedrag en dergelijke. Zelfs een doorverwijzing naar een logopedist kan al aan de orde zijn op jonge kinderen. Of wat dacht u van het beoordelen of een beugel noodzakelijk is. Dit komt meestal ter sprake tijdens de 2e wisselfase, ofwel het wisselgebit. Leeftijden kunnen variërend tussen 10-13 jaar. Een verwijzing naar een orthodontist kunnen wij uiteraard ook verzorgen. Helaas ontdekken wij op jonge leeftijd ook al gaatjes. Deze moeten behandeld worden, ook in het melkgebit. Meestal doen we dit middels de tell-show-do methode, waar veel kinderen behoefte aan hebben.

Ook uw baby of peuter jonger dan 2 jaar is welkom als u iets ongewoons ziet bij uw baby of gewoon onzeker bent of de ontwikkeling wel normaal verloopt. Of neemt u hem of haar gewoon mee tijdens uw eigen periodieke controle? Wat ons betreft is dat een prima manier om kennis te maken met onze tandheelkundige praktijk. Ook kunnen zij dan alvast kennis maken met de kindertandarts.

Patiënt worden

Meld u direct aan bij Tandheelkundig Centrum Arnhem Noord. Met alle specialismen onder één dak, hebben we de expertise in huis voor iedereen. Van jong tot oud. Van gewone halfjaarlijkse controles tot specialistische mondzorg, zoals orthodontie, parodontologie, implantologie en endodontologie.

kindertandarts