Je bent hier:

Orthodontist Arnhem

Opzoek naar een orthodontist in Arnhem? In onze praktijk kunt u ook terecht voor orthodontische behandelingen. Ook als u geen patient bij onze praktijk, dan kunt u met een verwijsbrief van uw eigen tandarts bij ons terecht. Tandarts Jelly van der Brugge  heeft na haar studie tandheelkunde meerder opleidingen gevolgd en is gekwalificeerd voor het plaatsen van beugels. Ze is daarmee Tandarts voor Orthodontie. Een tandarts met een verdieping in beugelbehandelingen. De behandelingen worden samen met orthodontie assistentes uitgevoerd. Ook zij volgen daarvoor regelmatig opleidingen en scholing. De behandelingen vinden plaats in de voor jou vertrouwde omgeving, we zijn volledig op de hoogte van je behandelgeschiedenis en we letten goed op je mondhygiëne tijdens het dragen van de beugel. Soms wordt besloten toch ook de expertise van de orthodontist te raadplegen. U krijgt dan een verwijzing mee en zal deze de behandeling op zich nemen.

Voor kinderen én volwassenen

Vroeger droegen vooral kinderen een beugel, tegenwoordig laten ook veel volwassenen hun gebit reguleren. Er kunnen uitstekende resultaten worden bereikt met de huidige technieken.

Met orthodontie kunnen we naast het rechter zetten, en dus mooier maken, van tanden en kiezen ook problemen met de stand van tanden en kiezen oplossen. Bijvoorbeeld als uw gebit niet voldoende goed functioneert doordat tanden en kiezen niet goed op elkaar passen. Of om tanden en kiezen te verplaatsen om in een later stadium een ander soort voorziening te maken waar tanden en kiezen in het verleden verloren zijn gegaan.

Beugels

Er zijn verschillende soorten beugels. Naast beugels die je zelf in en uit kunt doen, zijn er ook beugels die vastzitten aan je tanden en kiezen. Deze beugel noemen we brackets ofwel vaste apparatuur. Ook is soms een onzichtbare beugel mogelijk!

Wij werken met het Insignia systeem en met Air Aligners voor de onzichtbare beugel.

Het Insignia Systeem

Dit systeem is helemaal individueel aangepast aan je lach en tanden met behulp van de digitale 3D technieken van Insignia.

Verborgen in het kleine “slotje” dat op de tand of kies zit, bevindt zich de 3 dimensionale sturing voor die tand. De slotpositie op de tand en de keuze van de draad wordt altijd individueel bepaald door ons. Er is nooit sprake van een standaard positie omdat ook jij niet standaard bent.

Iedere gezicht is uniek en dus iedere beugel ook. Daarom ontwerpen wij voor elke tand een unieke bracket. Aan het begin van de behandeling weten wij al hoe de eindsituatie kan worden. We maken gebruik van de virtuele software techniek Insignia om het gewenste eindresultaat te vertalen naar je beginsituatie en kunnen zo de gewenste apparatuur ontwerpen. Met grote precisie ontwerpen wij je apparatuur  en wordt de virtuele situatie overgebracht naar je mond via “jigs”(malletjes) die de brackets bevatten.

Als het gehele systeem is geplaatst begint in de mond het ombouwproces van bot dat er voor zorgt dat je tanden en kiezen naar de gewenste positie worden geleid. We maken tijdens dit proces gebruik van je eigen spieren (tong, wang, lip), de speciaal voor jou gemaakte draden met “geheugenfunctie” en de hulpmiddelen zoals elastieken of buisjes, veertjes etc.

Met hele kleine en biologisch verantwoorde krachten worden de tanden samen met het bot verplaatst om de tanden recht te zetten en ook om bijvoorbeeld je lippen beter te ondersteunen(vollere lippen). Deze nieuwe techniek maakt het minder noodzakelijk dat er tanden of kiezen moeten worden verwijderd.

Air Aligners voor de onzichtbare beugel

Bij deze orthodontische behandeling worden de op maat gemaakte doorzichtige hoesjes die elke twee weken vervangen wordt door een nieuwe set.

De behandeling met Airsmile in stappen:

Tijdens het eerste consult legt tandarts Jelly van der Brugge de Airsmile behandeling aan u uit. We luisteren naar uw wensen en bekijken samen of de onzichtbare beugel iets voor u is.

Tijdens de tweede afspraak worden er afdrukken/scans en (rontgen-) foto’s gemaakt. Met dit digitale bestand worden de gewenste verschuivingen van uw tanden gepland en berekend. Deze animatie laat u precies zien hoe uw gebit in de loop van de tijd zal veranderen. Op sommige plaatsen moeten misschien tandkleurige knopjes op tanden geplakt worden om beter te kunnen sturen. Soms moet er ergens wat ruimte gemaakt worden met kleine schuurstripjes. En u kunt het eindresultaat zien!

Het behandelplan wordt met u besproken. We nemen alles door en u krijgt de tijd om nog aanvullende vragen te stellen.  Zodra u besluit het behandeltraject in te gaan, worden de bitjes op maat gemaakt.  Deze doorzichtige bitjes worden ook wel aligners genoemd. Om de 2 weken wisselt u van aligners.

Om tot een goed resultaat te komen is het de bedoeling dat u de aligners dag en nacht draagt. Alleen met eten en poetsen is het van belang de beugel te verwijderen. Gedurende de behandeling zal u elke keer voelen dat de aligner de tanden de juiste richting op drukt. Tijdens de controles wordt gekeken of het gewenste resultaat is bereikt.
In sommige gevallen is er halverwege een aanpassing in het behandelplan nodig. Dit geeft geen extra kosten voor u. Wel valt het soms tegen dat de behandeling wat langer duurt dan in eerste instantie gedacht.

Alle Airsmile behandelingen zijn inclusief retainer. Een retainer wordt geplaatst na de complete behandeling, zodat uw tanden in de juiste stand blijven staan. Het is zeer verstandig deze retainer de eerste periode na de behandeling zeer intensief te dragen. Later functioneer deze retainer als een nachtbeugel.

De Air Aligners voordelen op een rijtje:

Het is op maat gemaakt waarbij iedere aligner een periode werkzaam is.

De aligners zijn uitneembaar. U kunt dus tijdens de behandeling gewoon eten en drinken. Uw gebit schoonhouden is daardoor ook veel gemakkelijker.

Met Airsmile kunt u de virtuele resultaten en het behandelplan bekijken nog voor de behandeling begint. Zo kunt u zien hoe de tanden staan als de behandeling eenmaal is afgerond.

De aligners zijn prettiger te dragen. Een slotjesbeugel kan in de wangen en lippen prikken.

De aligners zijn bijna onzichtbaar. Niemand zal er iets van merken als u deze bijna onzichtbare aligners draagt. Hierdoor kan Airsmile naadloos in uw dagelijks leven worden ingepast.