Je bent hier:

Filosofie Tandheelkundig Centrum Arnhem Noord

Wij vinden het belangrijk een zo compleet mogelijke persoonlijke tandheelkundige zorg te bieden en streven naar een open communicatie. Elke tandarts is – naast de algemene tandheelkunde – gespecialiseerd in een bepaald vakgebied, waardoor bijna alle facetten van de tandheelkunde binnen onze praktijk bedreven worden. Zo houdt Jelly van der Brugge zich bezig met orthodontie en Roel de Maat met implantologie en cosmetische tandheelkunde.

Door deze bundeling van kennis en kunde in onze praktijk is het meestal niet nodig u te verwijzen naar speciale klinieken. We werken op een intensieve manier samen, die verder gaat dan het delen van de praktijkruimte en assistentes. We overleggen veel en zien van elkaar hoe we werken en verplichten elkaar tot nascholing. Dat inspireert en houdt ons fris.

Visie

We zijn altijd open en eerlijk en vertellen precies wat we doen en geven informatie over de mogelijkheden en onmogelijkheden. Zo wordt iedere patiënt op een persoonlijke manier behandeld en geïnformeerd.

Zo hebben wij met al onze medewerkers een visie geformuleerd:

“Iedere mond is uniek en verdiend een individueel behandelplan waarbij we rekening houden met uw wensen, mogelijkheden en financiën. Onze praktijk kenmerkt zich door een multidisciplinaire aanpak, waarbij onderling overleg zorgt voor een optimaal behandelplan. Door bovendien continue te innoveren kunnen we gebruik maken van moderne technieken, In onze praktijk staat hygiëne hoog in het vaandel. Dit wordt jaarlijks getoetst door een onafhankelijke instantie, die ons beloond met de ISO 9001 certificering.’

Missie

Onze missie is: Ons enthousiaste en vakkundige team streeft ernaar om samen met u een stralende en gezonde mond te bereiken en behouden.

Naast dat wij graag goed willen zorgen voor u als patiënt willen we met onze bedrijfsvoering ook graag goed doen voor onze medemens. Daarmee bedoelen we onze medewerkers, buurt/stadsgenoten, milieu. Hiervoor proberen we op vele vlakken duurzame stappen te maken en kritisch te kijken naar verschillende vlakken binnen onze bedrijfsvoering.

Duurzaamheid

Hieronder een aantal van onze bewuste keuzes op het gebied duurzaamheid. Deze zijn mede mogelijk gemaakt door Pauline van der Most van Spijk, met Natuurlijk door.

Duurzaam ondernemen is een kwestie van logisch nadenken en vooral doen!

Een paar voorbeelden van TCAN:

  • Wij scheiden afval zo goed als het kan. Op ieder werkgebied wordt nagedacht en gescheiden ingezameld. Ook met onze wegwerpartikelen, om zo hygiënisch mogelijk te werken volgens de richtlijnen van de inspectie van Volksgezondheid, proberen wij verantwoord om te gaan.
  • Papier verspilling wordt zoveel mogelijk tegen gegaan, door een functie binnen onze software te gebruiken om taken en lijstjes uit te zetten via de computer. Dit scheelt veel papier en inkt.
  • Onze schoonmaakmiddelen zijn zoveel mogelijk biologisch afbreekbaar. Ons schoonmaakbedrijf Hommersom werkt ook met milieubewuste producten.
  • Er wordt zoveel mogelijk gecommuniceerd via de mail. Oproep/herinneringskaartjes gaan digitaal. En als er toch bulkpost verstuurd wordt, dan wordt postservice Arnhem ingeschakeld voor de bezorging. Hiermee stimuleren we werkgelegenheid binnen onze stad. https://postservice.nl/postbezorging/
  • Lege cartridges gaan in de Stichting Aap Doos. https://www.aap.nl/nl/help-mee/toners-en-cartridges.
  • Een personeelslid gebruikt wekelijks bewust de trein en een NS fiets!
  • Als zoekmachine op al onze pc’s wordt Ecosia gebruikt. Hiermee plant je regelmatig een boom! We drinken duurzame koffie van het merk Hesselink, en de producten in onze kantine zijn zoveel mogelijk van biologische oorsprong.
  • Om onze wijk te helpen zijn we sponsor van Stichting Vrienden Klarendalse Molen, geven wij regelmatig een financiële bijdrage aan het koningsdag kinderprogramma van wijk Angerenstein. Geven wij steun aan lopers van de Roparun, en daarmee enkele goede doelen.
  • Ook stimuleren wij sport! De komende 2 jaar staat in het teken van sponsoring van Frank Futselaar, jong Arnhems talent, die in 2020 graag op de marathon afstand op de olympisch spelen wil verschijnen.